onsdag, november 22, 2006

I need more snakes!



Jag har precis avnjutit Snakes on a plane med Samuel L Jackson. Det är en riktigt bra, dålig, obehaglig, actionspäckad, förutsägbar, grym, usel, medioker och framför allt rolig film, allt på en och samma gång. Jag gillar inte ormar, speciellt inte såna som bits, och ännu mer speciellt inte såna som bits på de ställen ormarna gör i den här filmen. But still...
För att inte stänga av rullen efter en kvart måste man nog se den med någon form av glimt i ögat. Det är en riktig b-actionrulle, men det sköna är att filmmakarna är fullt medvetna om det och inte försöker göra något annat av det fullständigt ihåliga manuset och den värdelösa storyn. Istället ger de sig fan på att bräcka alla andra b-actionfilmer med hästlängder.


Trolig dialog under planeringsmöte:

- Giftorm på ett flygplan, säger du? Bra idé, men kan vi inte ha med flera giftormar medan vi ändå håller på?
- Bättre upp, vi kör på jätte-jätte-jätte-många giftormar!
- Lysande! Men ska vi inte ta och göra dem ännu giftigare, glupskare och mer aggressiva?
- Självklart. Men det känns som om storyn är lite tunn. Eller?
- Du har nog rätt. Det är bäst att vi slänger in en helt sjukt stor orm, till och med större än i den där Jennifer Lopezfilmen som borde ha kostat massa folk jobbet för att den var så jävla usel.
- Fan, den här gången kan vi inte misslyckas! Ringer du till Dolph?

Som tur är ringde de Samuel L Jackson istället. Undrar när tvåan kommer?



Ganska stor del av veckan i övrigt har även den gått i filmens tecken. Vårat grupparbete i medieanalyskursen har tillägnats studier av produktplacering i Bondfilmer. Och fy faen vad usel "Die another day" är! Skrattretande. Det som på något sätt får illustrera inkompetensen bakom filmen är när Bond kommer till Island. Island är ju då självklart, precis som alla vet, det där onda flytande genomskinliga blocket som sänkte Titanic. Konstigt nog hade de missat att filma alla isbjörnar.

Under veckan har jag i alla fall läst en del roliga saker om produktplacering i film. Till exempel fick "Jägarna" sjukt mycket pengar från Statoil för att folk skulle tanka där i filmen. Tack vare tillskottet från Statoil kunde man nu spela in filmen i norrland, där handlingen utspelar sig, istället för i skogen på Lidingö, som man först planerat. Det är sant.
Det här, mina vänner, var ren och skär infotainment. Varsågoda!

6 Comments:

Anonymous Anonym said...

haha. norrlands skogar äger i jämförelse med lidingös. tro mig jag vet! de gjorde helt rätt i att byta inspelningsplats.

12:42 em  
Anonymous Anonym said...

Dammit...var fick du tag på S.O.A.P.?
Som jag har väntat på den...

12:51 fm  
Blogger Wally said...

Lina: aldrig varit på lidingö, men jag kan tänka mig att fjällen inte är så höga där.

Ronnie: du får fråga frugan...(Pat)
vi kan väl byta filmen mot en tatuering?

1:54 fm  
Anonymous Anonym said...

Tackar... Jag hade i och för sig gärna sett Dolph ätas upp av en jättelik orm, men för filmens bästa var det nog bra att det blev som det blev. Ormfilmen med Jennifer Lopez... pratar vi om Anaconda? Filmen där ormen ser lika farlig ut som Lillstrumpa? Det är en riktigt dålig film med en oförklarlig rollista. Inte för att fröken Lopez, Ice Cube, Eric Stoltz eller Jon Voight har gjort några bländande roller på senare år (kanske har och göra med filmen i sammanhanget), men Owen Wilson...

7:44 fm  
Blogger Wally said...

Visst är det Anaconda vi pratar om. Hade lyckats förtränga alla utom J-Ho och Ice Cube i den filmen. Owen Wilson alltså...?

11:59 fm  
Anonymous Anonym said...

Anaconda....mmm. Den har vad som kan vara världen bästa catchphrase: "Du kan inte skrika när du inte kan andas". No shit, Sherlock?

Nästan lika dålig som Ticks - blodsugarna. Är det någon utom jag som sett den? Måste vara världens absolut sämsta djurskräckis!

7:22 em  

Skicka en kommentar

<< Home